Ga naar hoofdinhoud

Feestelijk eindevent in Haarlem | “Je moet er vooral in geloven, de kansen zijn er”

Dertig vrouwen stonden in de spotlights tijdens het Netwerkpro eindevent op 12 december, als feestelijke afsluiting van ons programma in Haarlem en Heemstede! De avond stond in het teken van Netwerkpro sterren.

In restaurant de Dakkas, met prachtig uitzicht op Haarlem, lieten onze deelneemsters enthousiast hun pitch zien aan zo’n zeventig aanwezigen, waaronder bedrijven, maatschappelijke instellingen, vrijwillige mentoren en lokale netwerken. Het project in Haarlem is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van het Oranjefonds.

Wethouder van gemeente Heemstede, de heer Sjaak Struijf, overhandigde het eerste certificaat aan een deelneemster. Hij sprak de dames enthousiast toe: “Het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent. Je moet er vooral in geloven, de kansen zijn er! Samen vind je de kansen sneller dan alleen, daarom is het fantastisch dat jullie elkaar nog steeds wekelijks ontmoeten”.

Netwerkpro sterren

Analiza is ook een Netwerkpro ster. Zij is één van de deelneemsters van het Netwerkpro-programma in Velsen, dat in het voorjaar van 2019 van start ging. Analiza werkt nu inmiddels naar volle tevredenheid bij Zorgbalans. Zij sprak deze avond recht uit haar hart en vertelde wat het programma voor haar heeft betekend. “De avond voordat we de eerste Netwerkpro-bijeenkomst hadden, kon ik niet slapen. Ik vond het zo eng en spannend. Maar gedurende het programma kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en hoop voor de toekomst.” Analiza’s doel was om in het openbaar op een podium spreken. Onder luid gejuich heeft ze dat doel voor zo’n zeventig aanwezigen behaald.

Proefperiode

Het trainingsprogramma in Haarlem is nu afgesloten. Wekelijks werkten de deelneemsters toe naar het moment dat zij een proefperiode gaan lopen bij een lokaal bedrijf in Haarlem. Een aantal dames gaan stagelopen bij ZoefZoef, een sociale onderneming die zich inzet voor mobiliteit van ouderen. Femke Nannes, oprichtster van ZoefZoef, noemt de samenwerking met Netwerkpro een ‘win-win’ en kijkt ernaar uit dat de vrouwen bij haar aan de slag gaan. Ook gaan er een aantal deelneemsters een proefperiode lopen bij Zorgbalans, Les Petits en Kruidvat. Wij bedanken onze partners voor de kansen die zij de Netwerkpro deelnemers bieden.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Zonta Kennemerland Zuid.

Wilt u vrouwen in uw gemeente ook activeren richting de arbeidsmarkt? En samen zorgen voor een inclusieve samenleving en arbeidsmarkt? Neem voor meer informatie contact op met Hester Wolrich: Hester.Wolrich@netwerkpro.org

Back To Top