Skip to content

Kennismaken met Aliaa

We willen graag onze kersverse coördinator Aliaa Alnouria aan je voorstellen. Zij werkt met ons sinds november 2021.

Aliaa is geboren in Syrië en ze woont sinds 5 jaar met haar gezin in Nederland. Ze heeft in Syrië rechten gestudeerd.

Voordat ze in Nederland aankwam heeft ze met haar man drie jaar in Dubai gewoond. Daar werd hun eerste kind geboren. Toen ze terugkwamen in Syrië, brak na een maand de oorlog uit en er volgden 5 zware jaren. Het grote lichtpunt was de geboorte van hun tweede kind. Aliaa kon niet aan het werk en moest bij de kinderen blijven, het laatste anderhalf jaar alleen, omdat haar man eerder naar Nederland was gegaan. In 2016 konden ze zich eindelijk verenigen. Haar thuisland Syrië totaal verwoest achterlatend…

In 2020 wilde ze zelf weer heel erg graag aan het werk en heeft ze meegedaan aan de Netwerkpro training. Na een paar maanden als vrijwilliger te hebben gewerkt, is ze nu coördinator bij de trainingen. Ze zal nooit vergeten het moment waarop ze de eerste keer betaald werd. Dit gaf haar veel zelfvertrouwen en een gevoel van zelfstandigheid.

Het is voor haar een grote uitdaging om de deelnemers te begeleiden. Door haar achtergrond kan ze zich heel goed inleven in de trauma´s en ervaringen van veel nieuwkomers.

Natuurlijk zou ze ook heel graag haar beroep willen uitoefenen, maar daarvoor is de taal nog een barrière. Aliaa betekent “hogere stap” of “verheven” Met haar inzet en passie gaat dit haar zeker lukken.

Back To Top