Skip to content

Kick-off RES-MOVE

Afgelopen maart reisden Arine Huijboom en Frederiek Chatfield af naar Athene, waar een fantastische kick-off bijeenkomst plaatsvond voor ons nieuwe Europese AMIF-project: Resources on the Move (RES-MOVE), gefinancierd door het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF).

RES-MOVE onderzoekt de mogelijkheden van coworking voor de inclusie van migranten. Niet alleen coworkingruimtes, maar ook andere ‘samenwerkingsruimtes’ zoals fablabs, makerspaces, en coworking in openbare bibliotheken en koffiehuizen worden onderzocht. Deze mogelijkheden groeien in aantal en vertegenwoordigen steeds meer een interessant scenario voor de arbeidsinclusie van gekwalificeerde migranten. Hierbij richten we ons met name op freelance professionals, migranten met ambachtelijke vaardigheden, start-ups en kenniswerkers zoals onderzoekers, docenten, trainers, culturele bemiddelaars, redacteuren, vertalers, enzovoort.

We zijn hier de komende drie jaar mee bezig en zullen jullie op de hoogte houden over het verloop van dit project en onze partners!

 

Back To Top