Skip to content

TZ tool

Netwerkpro heeft, in collaboratie met 360Outspoken en met financiële ondersteuning van SBCM, een nieuwe e-learning tool ontwikkeld: de TZ (Talent voor Zorg) tool. Dit project biedt vrouwen, met name vrouwen met een migratieachtergrond, de kans om zich professioneel te profileren en door te groeien. De TZ Tool is vooral bedoeld voor vrouwen die belangstelling hebben om in de gezondheidszorg te gaan werken, maar door de brede opzet van de behandelde onderwerpen is het mogelijk om deze tool tevens te gebruiken voor andere doelgroepen.

Het afgelopen jaar hebben we samen met werkgevers, deelnemers, gemeentes en trainers onderzocht welke onderwerpen relevant zijn voor de vrouwen. Van de werkgevers ontdekten wij dat zij de specificaties van elke positie het liefst rechtstreeks binnen de organisatie onderwijzen. Algemene vaardigheden op de werkvloer (zoals communicatie en omgaan met stress) werden door de betrokkenen als het meest relevant gekozen, daar deze moeilijk te ontwikkelen zijn op de werkvloer zelf.

Voor het verbeteren van de communicatie zijn de modules Actief luisteren en Samenwerken ontwikkeld. Er zijn e-learning modules met VR (Virtual Reality) activiteiten voor het omgaan met stress en een hoge werkdruk. Door middel van o.a. meditatie en mindfulness is het doel de vitaliteit en veerkracht op de werkvloer te verhogen.

Momenteel is de TZ Tool in de testfase. Trainers, werkgevers en deelnemers geven feedback om het geproduceerde materiaal te perfectioneren. Ons doel is deze tool te implementeren in alle Netwerkpro trainingen van 2023 en zo bij te dragen aan een duurzame integratie van de vrouwen op de arbeidsmarkt. En we hopen dat door de emotionele ondersteuning het personeelsverloop (met name in de zorg sector) mogelijk zal afnemen.

Back To Top